kitchen, kuhnq, кухня

Когато сте пред избора да създадете вашия перфектен дом е важно предварително да обърнете внимание на няколко важни аспекти, за да получите резултата, който търсите.

Материал за изработка

Най-често вариантите за изработка на кухня по поръчка е използването на ПДЧ или MDF, както и комбинация от двете. ПДЧ материалът или плоскост от дървесни частици е масово използван, както поради ниската цена, в сравнение с MDF (Medium Density Fibreboard) материала, така и защото е лесен за поддръжка. От друга страна трябва да сте внимателни с избора на ПДЧ, когато говорим за помещения с влага, тъй като той лесно се раздува. Други ограничения свързани с ПДЧ са изборът на цветове на материала и декори. При MDF плоскостите изборът буквално е неограничен, особено при използването на технологията за боядисване, което ви дава възможност да изберете всеки един цвят. Огромно предимство на MDF плоскостите, е че те позволяват изрязването на всякакви форми и детайли, което позволява да се създаде сложен дизайн на мебелите за разлика от ПДЧ варианта. Не на последно място, естетически MDF изглежда по-добре и е здрав, влаго и топло устойчив.
Фурнированият MDF от своя страна е чудесен заместител на масивната дървесина, и това води до сериозна разлика в цената, която при масивната дървесина е няколко пъти по висока.

Механизми

Изборът на механизми е не по-малко важен от избора на материал. Те трябва да издържат достатъчно дълго, за да могат да понесат тежестта на вратата или плоскостта, която държат. Освен това механизмите са елементите, които създават естетичен вид, удобство и практичност при употреба на мебелите. Със сигурност вие не искате във вашата кухня шкафовете да се блъскат при затваряне, да са шумни и вратите да провиснат или да се откачат след няколко месеца ползване. Ето защо правилния избор на механизми е изключително важен. Нашите експерти не само обръщат специално внимание при обсъждане на вашия проект, но ще ви разяснят какви са опциите и какви са предимствата и недостатъците на един или друг механизъм. С нашия дългогодишен опит ние сме установили работа с най-добрите производители на механизми, сред които са Blum, Hettich, както и други производители според конкретните нужди на клиента.

Осветление

В последните години е модерно и доста естетично, да се вгражда осветление в мебелите. Най-често това се използва при изработката на кухни, защото там има и практична приложимост, за да осветява работният плот на кухнята, но все по-често такова осветление се вгражда и в гардероби, мебели за всекидневна и др. Интегрирането на осветление в мебелите добавя модерен вид на помещенията, а ние освен че можем да ви предложим разнообразие от LED или осветление с лунички, то все по-често интегрираме осветление със смарт управление чрез нашия бранд Generix Smart. Така осветлението може да е с различен интензитет според часовете в денонощието или времето навън, да се изключва автоматично, когато не ползвате кухнята например, както и редица други сценарии.

Поддръжка

Въпреки, че MDF е с доста повече предимства пред ПДЧ материала, когато говорим за поддръжка на мебелите, то тук нещата са точно наобратно. ПДЧ мебелите почти не изискват никаква поддръжка, освен забърсване със суха кърпа или с препрарат за дърво. Разбира се, ако оставите ПДЧ шкафа в банята, няма да имате нужда от съвсем никаква поддръжка. Просто ще трябва да го изхвърлите след няколко месеца.

При MDF получавате здравина, естетика и устойчивост, но трябва да го пазите повече от нараняване и надраскване, и по-често да го почиствате с препарат, тъй като се цапа по лесно. Все пак поддръжката на мебелите и от двата материала не изискват кой знае каква грижа. При всяка поръчка изпълнена от нас, можете да сте сигурни, че нашите специалисти ще ви дадат най-добрите насоки за предпазването, удължаване на живота и поддръжката на вашите мебели.

Всяка статия в настоящия сайт е авторска и е написана от нашите експерти и инженери. Когато в дадена статия е използван външен източник, той задължително е цитиран. Публикуването и копирането на материалите и части от тях, без изрично съгласие на Дженерикс Партнърс ООД е забранено.